Omnichannel Klantenservice

Uw klanten eisen een geweldige service. Ze denken niet na over kanalen, ze willen gewoon een geweldige én gepersonaliseerde service-ervaring.

Omnichannel Engagement

Ons Omnichannel Engagement platform is een geïntegreerde suite van intelligente, intuïtieve toepassingen, die u in staat stellen om met klanten in gesprek te gaan op het kanaal van hun keuze. Dit terwijl de interacties worden gepersonaliseerd, de context van de conversatie behouden blijft en het doorzetten van de conversaties tussen de kanalen moeiteloos verloopt.

Het ViPcom Omnichannel Engagement platform biedt een echte alles-in-één oplossing.

Omnichannel Engagement
  • Betrek klanten en ontmoet ze waar ze zich bevinden.
  • Laat niet-technische medewerkers intelligente en contextgedreven klantreizen creëren voor een fantastische klantervaring.
  • Leg proactief contact met uw klanten.
  • Creëer enquêtes (CSAT) op elk kanaal om feedback vast te leggen en trends te identificeren.
  • Laat de gepersonaliseerde AI-assistent luisteren, leren en helpen bij elk gesprek met de klant.

Functies

De geïntegreerde functies van het Omnichannel Engagement platform helpen bedrijven aan de eisen van klanten te voldoen en uitzonderlijke klantervaringen te bieden.

Spraakbeheer
Bied klanten heldere spraakkwaliteit, betrouwbaarheid en personalisatie om uw merk te laten stralen. Verbeter de klantervaring (CX) van bellers met intelligente routering en geautomatiseerde spraakfuncties.

Digitale betrokkenheid
Gebruik de alles-in-één oplossing voor digitale klantbetrokkenheid (inclusief e-mail, sms, WhatsApp en live chat), waarmee u klanten kunt bereiken via hun voorkeurskanaal.

Proactief uitgaand klantcontact
Bereik bestaande en potentiële klanten met een verhoogde succesratio van vier keer vergeleken met handmatige belfuncties. Verstuur persoonlijke berichten via telefoon of sms (zonder agent), inclusief geautomatiseerde spraak- en sms-meldingen en outbound dialing (predictive, preview, en power).

Coördinatie en routering
Uw medewerkers kunnen eenvoudig klanttrajecten creëren met een visuele designer en een krachtige routing engine die klanten meteen naar de juiste bron leidt. Zo wordt een probleemloze klantervaring gecreëerd.

AI-gebaseerde assistentie voor agenten
Zorg telkens weer voor een geweldige klantervaring door uw agenten te voorzien van een gepersonaliseerde AI-assistent die luistert, leert en helpt bij elk gesprek.

Feedbackmogelijkheden
Uitzonderlijke CX begint met betere feedback. Creëer en implementeer eenvoudig enquêtes op elk kanaal om feedback van klanten vast te leggen, te analyseren en op te volgen.

Neem contact op met onze adviseurs