Chatbots, selfservice en automatisering

Het aantal momenten waarop bedrijven klantcontact hebben, is enorm aan het groeien. Dat komt grotendeels doordat interactie via sociale media, live chat en e-mail veel wordt gekozen. Wachtrijen worden steeds langer, omdat er te weinig mensen beschikbaar zijn om al deze klantvragen het hoofd te bieden. En dat zorgt voor ergernis bij klanten. Ondertussen is vaak de meeste benodigde informatie al beschikbaar via de website, dus zouden klanten niet lang hoeven wachten. Het is een feit dat 24/7 telefoontjes beantwoorden weinig betekent als klanten niet de hulp krijgen die ze nodig hebben.

Verbeterde klantervaring

Met digitale selfservice door middel van een virtuele assistent wordt de klantervaring stukken beter.

Denk hierbij aan AI-kanalen als virtuele agenten en selfservice. AI-kanalen vereenvoudigen de zelfbediening van klanten en verhogen de klanttevredenheid. Virtuele agenten met behulp van machine learning en AI-technologie zijn tegenwoordig veel meer dan alleen maar betalingsverwerkers en doorschakelaars.

Improved customer experience

Virtuele agenten

Virtuele agenten zijn geavanceerde chatbots. Ze zijn de toekomst van klantenservice: 24/7 werkende, soepele selfservice-oplossingen, die aangedreven worden door conversationele AI en machine learning – en ze zijn nooit ziek. De combinatie van automatisering en menselijke interactie maakt natuurlijk verlopende gesprekken mogelijk via chatkanalen (spraakgestuurd en digitaal).

Virtuele agenten kunnen volledige klantondersteuning bieden via een conversatie-interface, die een daadwerkelijk persoon simuleert. Het kan klantvragen begrijpen en gepersonaliseerde antwoorden geven. Door middel van technieken als Natural Language Understanding (NLU) ervaren klanten een natuurlijke dialoog in twee richtingen, met ondersteuning in meerdere talen. Klanten krijgen de antwoorden op hun vragen, op het moment dat ze die nodig hebben.

Dit verhoogt de klanttevredenheid en ontlast uw supportteam op het gebied van regelmatig terugkerende vragen of doorverwijzing naar de juiste afdeling. Hierdoor kunnen uw medewerkers zich focussen op uitdagende, waardevolle klantvragen.

Virtual agents V2

Visuele tool

Bied uw klanten een probleemloze selfservice-ervaring. Maak gebruik van onze visuele tool, waarmee u zonder technische kennis intelligente IVR-flows kunt creëren. Inclusief het doorverwijzen naar een live assistent, indien nodig.

De visuele tool biedt een duidelijk beeld van het klanttraject en heeft handige zelfbedieningsfuncties, zoals een AI-trainer en een ontwerptool. In de IVR (Interactive Voice Response) is het mogelijk om geautomatiseerde telefoonmenu’s te ontwerpen, die snel en gemakkelijk aan te passen zijn aan de specifieke behoeften van uw organisatie. De AI-modellen kunnen met de tool voortdurend worden verbeterd voor meer succesvolle interacties en betere klanttevredenheid.

Visual tool

Neem contact op met onze adviseurs